De beste fiskeopplevelsene i Norge

Stadig flere får øynene opp for innenlandsreiser og hva Norge har å tilby den eventyrlystne. Med det har engasjementet over de fantastiske mulighetene for sportsfiske og naturopplevelser i Norge skutt til værs.

Det langstrakte landet vårt kan tilby et godt og varierte fiskeopplevelser i vann- og innsjøer. I Norge er det sammenlagt over 243,000 forskjellige fiskevann. Det er også innsjøer på mer enn 2500m². Det helhetlige fiskearealet er sjokkerende nok på hele 19,480km². Dette forteller oss at det er fantastisk gode muligheter for innlandsfiske i det langstrakte landet Norge er. Hvor nå enn du skulle befinner deg i Norge, så kan du være sikker på at det aldri er langt til nærmeste fiskevann.

Fiskemuligheter i hovedstaden
Om du er på tur i hovedstaden, så betyr ikke dette at reisen kun kan innebære shopping og restaurantbesøk. Oslo er en allsidig by og kan tilby en rekke opplevelser. Da også med natur og friluftspreg.

Nordmarka er en favoritt blant Oslo-innbyggerne, og dette med god grunn. Nordmarka inneholder en rekke forskjellige vann, som man kan teste fiskelykken i.

Vannet Fyllingene for eksempel er hjem til varierende fiske. Det er mort i vannet og ørretene som går over til fiskediet kan bli svært store. Her tas det ørret på over 2kg her hvert år, kanskje du blir en av de heldige?

Finnmarks skjulte skatter

Finnmark har mange bortgjemte vann med stor fisk der nesten ingen fisker. Dersom du ønsker en stille opplevelse hvor du alene kan stå i ett med naturen, så kan dette være reisemålet for deg.

I Troms og Finnmark kan du nemlig virkelig få satt drømmene dine om et fantastisk innlandsfiske til virkelighet. De over 70 000 vannene man har tilgang på her gir gode muligheter for innlandsfiske. Uavhengig om du har fjellørret, fjellrøye eller andre arter i kikkerten.

Vi vil sette et ekstra fokus på Storelva, som er et av de nye lakseelvene i Finnmark. Denne spesifikke elven kan nemlig by på en spennende og annerledes opplevelse. Veksten som flere har lagt merke til i laksebestanden har de siste år vært over all forventning. Dermed ble det i fjor åpnet for fiske i en større del av vassdraget. Her kan man vente seg store naturopplevelser. Spesielt for dem som vil kombinere spennende fiske med vakker og sterk turglede. En fisketur som dette vil utvilsomt vekke mange inntrykk.

Akkurat som at ikke alle nordmenn er født med ski på beina, så er heller ikke alle er fødte fiskere. Når du er innom fiskecamper i fiskeområdene er det alltid mulighet til å få litt ekstra hjelp.

Om tålmodigheten derimot ikke strekker til, så er dette selvfølgelig også akseptabelt. Alle kan ikke ha samme hobby. Om du likevel er interessert i å å fange noen fisk, så er kanskje en virtuell opplevelse noe for deg? For å teste dette, bør du sjekke ut en av disse online spilleautomatene med et fiske-tema for å se om du har bedre hell der. Les mer om mulighetene her.

12 Sep 2021

Fisken - konger av havet?

Nede ved havbunnen, eller oppe ved overflaten, kan vi finne alle mulige slags fiskearter. Avhengig av hvor i verden man befinner seg, kan man se de aller fleste arter som elegant beveger seg gjennom vannet. Dette nettstedet skal handle om nettopp fisken, og dens egenart, likheter og ulikheter.

Fra den røde laksen til den hvite torsken. For fisk er interessant. Det samme er livet i havet. Mye vet vi om hva som skjer under havoverflaten, men mye er fortsatt uvisst, da vi ikke sitter på alle svarene enda. Gjennom å lese artiklene på dette nettstedet vil du kunne tilegne deg informasjon om fisk du ikke visste at du lurte på.