Test SUP

Hvis du liker å være ute på vannet mer enn bare å fiske, bør du starte med SUP. Det står for stand up paddle eller stand paddle.

For å kunne øve på stående padling trenger du et godt supbrett. I dag er det mange forskjellige varianter å velge mellom. Blant annet er det både oppblåsbare og harde brett. Det er litt lettere med en du blåser opp. Dels fordi det er lettere å ha med seg og transportere, og dels lettere å håndtere når man først er i vannet. Hvis du støter på noen med en oppblåsbar SUP, skjer det ikke så mye. Med et hardt brett blir det litt hardere sjokk. Imidlertid har de harde variantene en litt bedre kapasitet i vannet.

Hvilket paddleboard passer for deg?

SUP -brett kalles også padlebrett. Som sagt kommer de i flere varianter. Blant annet er de tilgjengelige i plast, karbonfiber og oppblåsbare. Da har de også forskjellige lengder. Du bør velge et brett som er rundt 20 cm lengre enn du er. Hvis du er 175 cm høy, velg et brett som er 205 cm langt. Et godt førstevalg av brett er det som er oppblåsbart. Den tar liten plass, er lett å ta i bilen og lett å lagre selv hjemme. Men test deg selv for å finne et brett som passer deg. Det kan være en god idé å låne en eller sammenligne på nettet!

5 Sep 2021

Fisken - konger av havet?

Nede ved havbunnen, eller oppe ved overflaten, kan vi finne alle mulige slags fiskearter. Avhengig av hvor i verden man befinner seg, kan man se de aller fleste arter som elegant beveger seg gjennom vannet. Dette nettstedet skal handle om nettopp fisken, og dens egenart, likheter og ulikheter.

Fra den røde laksen til den hvite torsken. For fisk er interessant. Det samme er livet i havet. Mye vet vi om hva som skjer under havoverflaten, men mye er fortsatt uvisst, da vi ikke sitter på alle svarene enda. Gjennom å lese artiklene på dette nettstedet vil du kunne tilegne deg informasjon om fisk du ikke visste at du lurte på.